Kobolttikanuuna

Tälllainen vanha juttu tuli jostain syystä mieleen. Kaivoin sen esiin ja pistin tähän:

Uimahalliin päin ei voi oikein katsoa, aurinko paistaa silmiin ja se on bussin toisella puolella, äidin kävelypuku tulee eteen. Kuutonen menee keskussairaalan kautta, hyvä, että äiti on ottanut minut mukaansa kaupungille eikä tarvitse kävellä kun sitten alkaa heti pistämään kun äiti kävelee niin lujaa. Tämä on jo aika kaukana kotoa enkä vielä tiedä, kuka tulee suutelemaan minua pistetalojen parvekkeen alla pitkänäperjantaina vuosia myöhemmin.

Bussi on jo silloin vanha, kassakone heiluu punaisella keinonahalla päällystetyn moottorin päällä, kun Inho-Häädy niin kuin Ilkka sanoo vaihtaa pitkällä, heiluvalla vaihdekepillä ja moottori huutaa mäessä. Minä tiedän että minä olen syntynyt tuossa punatiilisessä synnytyslaitoksessa mutta sitä ei voi muistaa kun siitä on jo niin pitkä aika. Nyt siellä saa sädehoitoa meidän naapurin täti ja ja äiti on sanonut että sillä on kasvi päässä kun ne juttelivat meidän keittiössä Petrin äidin kanssa ja kerran se tuli vahingossa meille kun sen piti mennä kotiin sairaalasta ja minä avasin.

Se kasvi on varmasti ihan vaaleanvihreä niinkuin heinä, kun nostaa Rytilaaksossa makaavan vanhan oven, että näkee, mitä sen alla on, vaikka etanoita ja voiko siitä tehdä vielä jotain. Vaikka se kasvaa niin kuin ruusu pitkin aivoja eikä sitä saa helposti pois vaan pitää antaa sädehoitoa kobolttikanuunalla, tuolla kellarissa on kobolttikanuuna, se on valkoista sairaalametallia ja ainakin kahdeksan metriä korkea. Ne ihmiset makaavat sen alla ja siitä tulee koboltinsinistä valoa, Ilkalla on kemian sarja ja siinä on kobolttikloridia eikä sillä saa leikkiä. Se aspiriinikoe meni vähän pilalle muttei meillä ollut aspiriiniä kun disperiiniä ja se rupesi kuplimaan ja haisemaan ja onnistui paremmin kuin olisi pitänytkään. Sairaalan alla on käytäviä, niitä pitkin pääsee sinne kobolttikanuunalle, sen yläpäässä on turkoosi puolipallo ja sen putki kapenee alaspäin ja siinä alla makaa joku.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: