Toipilas

 

Tällaisena toipilaana oleminen on mielenkiintoista. Ainakin itselle, jos ei muille. Rasittavinta on, kun ei pysty oikein tekemään mitään. ”Mitään” tarkoittaa varsinkin ruohonleikkuuta, kivien roudaamista ja lapiotöitä. Ja jousiammuntaa.

 

Aamulla – huonohkosti nukutun yön jälkeen – päätin nukkua ensi yönä paremmin. Lähdin siis liikkeelle, aina savipajalle asti. Sinne on kilometri. Kävellen, autoa en saa ajaa, enkä uskaltaisikaan. Polkupyörällä en uskalla lähteä, tosin toisista syistä: en pelkää ajavani kenenkään päälle, mutta pelkään kaatuvani. Tasapainoelin toimii tällä hetkellä kuin kohtuullisessa humalassa. Parempi kävellä vielä. Lasitin teepannun, joka oli jäänyt hyllyyn muutama viikko sitten. Siinä kaikki. Ei mitään suurta. Lähdin kotiin. Ylämäki. Huh huh. Lämmitin lounaaksi eilisiä jämiä. Nukahdin sohvalle ja nukuin yllättäen kahden tunnin päiväunet. No, ensi yönä voin valvoa sen kiinni.

 

Ajattelin kuvata tuollaisen version ”Toipilaasta”. Pöydän raivaamiseen ja yhden kuvan kuvaamiseen menikin pari tuntia. Onneksi tytär oli ehtinyt tulla kotiin ja auttoi, ei tarvinnut hyppiä ylös ja takaisin istumaan, vaan joku oli painamassa nappia. Piti käydä suihkussakin välillä. Tosin olin kohta yhtä hiessä kuin ennen suihkuun menoa. Pesin hiukset istumatta penkillä. Hah!

Mainokset

2 comments

  1. PIa I

    Vilken fin bild. Bodde under min studietid i ett hus med en jättelik kopia av just den här tavlan på väggen. Det stackars barnet såg om möjligt ännu snedare och blekare ut än på originalet. Men den här är också mycket, mycket gripande.

  2. Helena

    Huikean hieno ja koskettava kuva.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: