Sutta

Taannoin oli tuossa puhetta siitä, miten kaikki mahdolliset yritykset teettävät tavaroita pikkutyttötyövoimalla jossain Kiinassa. Kaikki kunnia kiinalaisille pikkutytöille, jotka raatavat pitkää päivää vain siksi, että me saisimme pyhät romumme halvemmalla. Paikallinen työkalutehdaskin oli ilmeisesti huomannut tämän, koskapa muuten varsin käytännöllinen rikkaruohopoimuri päätti sanoa sopimuksensa irti. Tämä oli muuten jo toinen samanlainen, joka särkyi samalla tavalla. Koska reklamoin ensimmäisestä, sain toisen korvauksetta. Kyseessä ei siis – vanhan sitikanomistajan kokemuksella – ollut vika vaan ominaisuus, joten kolmatta samanlaista tuskin tarvitsen. No, koska voikukkien poimimisesta ei tullut mitään, päätin karsia kuivia oksia jasmikkeesta ja otin käyttöön saman polkupyöräilyetäisyydellä olevan firman valmistamat oksasakset, joiden nerokkaan mekanismin ansiosta leikkaajan käyttämä vähäinenkin voima moninkertaistuu. Nyt kävi niin, että työkalu itse ei kestänyt omaa nerokasta vipuvoimaansa, vaan murtui. Kaksi särkynyttä vähänkäytettyä työkalua samana aamuna ei ole sattumaa. Se on huijausta.

Jotenkin sitä kuvittelisi, että tällainen työkalu olisi jokseenkin ikuinen, vain teroitusta vailla, ja säilyisi vuosikymmenet jokseenkin samanlaisena, aivan kuin ne työkalupakin pohjalta löytyvät isoisänaikaiset tongit ja muut hohtimet. Niin kuin ne, joiden toiseen puoleen on stanssattu ”E.A.BERG ESKILSTUNA GARANTI” ja toiseen ”Guldmedalj Paris 1900”. Osoitteessa http://straightrazorplace.com/razors/26475-erik-antonberg-short-history.html on muuten kerrottu siitä, miten sitten tietenkin kävi. Mahtaakohan muuten Snap-On-Tools vastata, jos vetoan takuuseen? Ai niin, mutta hohtimet ovat edelleen kuin uudet. Tai ainakin samanlaiset kuin silloin, kun löysin ne maasta, ehkä noin kolmekymmentäviisi vuotta sitten. Kävin sitten ostamassa saksalaiset sakset, saman hintaiset kuin ne, joista murtui leuka, mutta niillä on kahdenkymmenenviiden vuoden takuu. Säilytän kuitin ja otan siitä kopion, koska tiedän kuittipaperinkin huijaavan. Säästän lapun, missä luki, että työkalulla on takuu. Sitä ne eivät sentään olleet varteen stanssanneet. Voin toivoa sitten uudet 75-vuotislahjaksi.

Mainokset

One comment

  1. ITSE IHMETTELIN SAMAA KUN LÖYSIN TYÖKALUISTANI TUOLLAISEN LITTEÄN METALLI LASTAN TAPAISEN JOTA VEITSENÄ KÄYTETTY, SAMAT TEKSTIT LUKEE JA VUOSI LUKU 1934 STANSSATTU TAKUU GARANTIE LUKEE TÄSSÄKIN,LISKSI LÖYTYI TUOLLAISET PIHDIT KUIN KUVASSA,PIHDEISSÄ TOSIN LUKEE NYKYAIKAISENPI TEHTAAN NIMI BAHCO,TIETENKIN KIINNOSTAA JOS LÖYTYY EDULLISESTI LISÄÄ HYVIÄ TYÖKALUJA.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: