Maalaiselämää

P1020072

 

Minäpä kävin paikallisessa ravitsemusliikkeessä (joka jostain käsittämättömästä syystä on myös lottokioski ja postikonttori) juomassa oluen, kuten kuulemma sivistyneessä maailmassa on tapana. Ravintolassa, tai miksi sitä pitäisi kutsua, ei ollut ketään. Paitsi maanviljelijä, jonka kanssa tulimme samalla ovenavauksella, olimme tulleet samaa matkaa, minä polkupyörällä, hän koko maantien täyttävällä paripyöräisellä traktorilla, jonka perässä oli joku työkone, en katsonut, mikä. Äes, ehkä. Yksi lempisanoistani. Sanotaan, että hän oli ollut äestämässä. Lottosi. Ehkä sillä päävoitolla nipin napin saisi tuollaisen traktorin koneineen. Olihan siellä tiskin takana nainen, tietenkin, joka myönsi, että heillä ehkä saattaa olla jotain tummaakin olutta, kun kysyin.

– Mutta ei ole kuin jouluolutta.

– Hyvä. Se kelpaa hyvin.

– Ihan tosi?

– Totta kai.

Siirryin lounaspuolen? ikkunapöytään nauttimaan oluesta, koska tiskin toisella puolella heikosti valaistulla juotto-osastolla pauhasi jonkun haistapaskamainoskanavan myötähäpeänmaksimointiohjelma seinän kokoisena projektiona. Pesemättömästä ikkunasta näkyi osuuskaupan piha, jossa seisoivat maksuautomaatilla varustetut bensapumput. Paikallinen nuorimies kävi laskemassa noin viidellä eurolla polttonestettä vanhaan BMW:hen, jossa oli erikoisvanteet ja Alaskan kokoiset karvanopat. Kaksi liian pieniin vaatteisiin pukeutunutta keskenkasvuista tyttöä kulki ohi tärkeän näköisinä, heitä oli olevinaan seuraamatta joukko poikia potkulaudoilla ja käyttökelvottomalla temppupolkupyörällä. Join oluen. Lounasliitutaulu oli puhdas. Ravintolaan ei tullut ketään. Lähdin pois. Epäilin, että siivoileva nainen oli sulkemassa ravintolaa.

– Kiitos. Mitens kauan tämä on vielä auki? (Huom. ei ‘Milloin sä pääset kotiin?’)

– Kolmeen.

– Aamukolmeen!? (Cheezus! Vielä seitsemän tuntia!)

– Niin.

– No. Toivottavasti tulee vielä asiakkaita. (Oikeastaan, toivottavasti ei. Tämähän on nähty.)

– Toivotaan. Jäätkö kattomaan matsia?

– Ei kiinnosta yhtään. (Mitä helvetin matsia?)

– Okei.

Polkiessani takaisin vastaan tulikin pari sen näköistä punakkaa kaveria, että ‘matsia’ oli tarkoitus mennä katsomaan, oli se sitten mikä tahansa. Paikka on muuten vielä on viisi ja puoli tuntia auki.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: