Housut

Takapuoli julkisella paikalla.

Takapuoli julkisella paikalla.

Vihdoinkin näyttäisi siltä, näin lämpimien ilmojen tultua, että olemme päässeet – toivottavasti lopullisesti – eroon lantiohousuista. Kun ihmiset ovat niin älyttömiä, että pistävät päälleen mitä tahansa, mitä heille muotina myydään, on ollut merkillistä seurata, miten housumuoti on ollut pitkään ylösalaisen trumpetin muotoinen. Koska ihmisen alavartalo, jonka peitoksi ja lämmitykseksi housuja yleensä käytetään, ei muodoltaan vastaa trumpettia, vaikka akustisten ominaisuuksien osalta saattaa sitä joskus muistuttaakin, on tuota alavartaloa jouduttu ahtamaan sille epäolennaiseen muotoon. Kananlihalla olevan valkoisen ihran tursuaminen liian matalasta housunkauluksesta on ollut aivan yleistä, eikä niinsanottu työmiehen hymy ole rajoittunut vain Ford Fiestan sytytysjärjestelmään perehtyvien ammattikoululaisten lakkanailonpusakan ja takataskussa olevan lenkkiavaimen painottamien salihousujen välille, kuten normaalitilanteessa.

Housujen vyötärö on siis noussut viimeinkin taas siihen, mihin se kaiken järjen mukaan kuuluu; ihmisen vyötärölle, joka on saanut nimensä vyöstä, jota tarvitaan joissakin tapauksissa pitämään housut ylhäällä. Miten kätevää. Vyötä ei enää tarvitse kinnata takapuolen paksuimman osan ympärille, vaan se voi olla siinä, missä sitä voi vaikeuksitta pitää.

 

Tähän anekdootti vielä muutama vuosi sitten keskenkasvuisesta tyttärestä, joka totesi Pariisista tuodun kellohameen olevan liian pienen. Tämä herätti hämmästystä ja kehotuksen kokeilla hametta päälle. Eihän se tietenkään mennyt kiinni, ennen kuin ampiaisvyötärö oli kohdallaan, vyötäröllä, ei siis puolivälissä takapuolta. Tyttären hämmästys oli todellista: “Eihän tätä näin voi pitää!” Hametta, joka oli suunniteltu pidettäväksi niin kuin hametta on järkevintä käyttää. Mielenkiintoista, miten muoti sumentaa ajattelua.

Onneksi ainakin Helsingissä ihminen voi pukeutua melkein miten tahansa, mitä taas esimerkiksi Tukholmassa ei jostain syystä tehdä. Siellä on vain jotenkin pakko näyttää samalta kuin muutkin. Ainakin viimeksi siellä käydessäni aikuinen mies T-paidassa oli lähes varmasti suomalainen turisti. Ruotsalaismiehet käyttivät järjestään samoja pastellivärisiä kauluksellisia pikeepaitoja, mistä muodin jumalat meitä varjelkoot. Fy Harmageddon.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: