Muistosanat

Viiru. Kissan kuvaaminen ei ole suotavaa.

Viiru. Kissan kuvaaminen ei ole suotavaa.

Nyt se naapurin kissa sitten lähti. Ei siitä ollut enää tulevan talven eläjäksi, melkein kaksikymppisestä kollista. Kyllä sen oli nähnytkin että lähtö oli lähellä, laihtuneena (monta sataa grammaa, kuulemma) se tuossa talsi silloin harvoin kun sitä vielä näki ulkona. Ei maistunut enää edes kermaviili. Selvästi ei enää huvittanut istua märässä maassa. Takkuinen ja kuuro vanha äijä, hötkähteli, jos lähestyi takaapäin, niin ettei se nähnyt. Mutta tapasi itse moikata ohikulkiessaan ”Mou!” kovaan ääneen, niin kuin joillakin kuuroilla on tapana.

 

 

 ❖

 

Vähän sellainen omapäinen, vaikka kotikissa olikin, kunnon kissamaisella tavalla ilmaisi, että silitys ei nyt ollut juuri sitä mitä kaivattiin, tai että sittemin hävinneen kaulapannan alta piti rapsuttaa. Kunhan pääsi pannastaan takertumatta reviiriään halkoneen verkkoaidan ali naapurista meidän puolellemme, mikä kävi hyvin luontevasti, koska meidän pihamme oli ollut Viirun reviiriä paljon ennen kuin siitä tuli meidän. Olimme molemmat tyytyväisiä järjestelyyn. Saimme olla pitävinämme kissaa edes lyhyitä hetkiä aina välillä, mutta meidän ei tarvinnut huolehtia siitä. Tosin voin ottaa sitten keväällä runkosuojan pois päärynäpuusta kun sitä ei kukaan enää raavi säleiksi. Olkoon nyt  talven vielä jänisten varalta. Autotallin ovia sulkiessakaan ei tarvitse enää varmistaa, että sieltä viime hetkessä syöksyy ulos pystysilmäinen kissa häntä pörhössä. Huoh.

 

 ❖

 

Jos nyt voidaan jotain pahaa edesmenneestä sanoa, niin polkupyörille Viirulla ei riittänyt ymmärrystä. Veikkaan, että sellainen oli päässyt jossain vaiheessa yllättämään. Pelkkä liikkuvan polkupyörän ilmestyminen pihaan aiheutti hurjia, kynsillä vauhditettuja loikkia. Hyvä, ettei ollut jäänyt auton alle. Mutta makuvedestä Viiru piti, enemmän kuin hanavedestä. Makuvettä sai yleensä kastelukannusta tai muusta sateeseen jääneestä astiasta. Joka Viirua haluaa muistaa, syököön oikein rasvaisen hiiren ja juokoon makuvettä päälle.

 

 

 ❖

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: