Syvyydestä nousee ilmakuplia

_DSC0290

Eipä ole paljon huvittanut viime aikoina kirjoitella, on ollut vain niin pimeää, kaiken muun ohessa. Vielä pitäisi pari viikkoa kestää, että päivä rupeaisi taas pitenemään. Minullahan on tuollainen viidenkymmenen kilometrin päivittäinen työmatka suuntaansa, mikä nyt itsessäänkin käy pidemmän päälle aika raskaaksi, mutta näin talvella on aika mielenkiintoista, että kulkineena voisi yhtä hyvin olla metro. Ikkunasta kun ei näy juuri muuta kuin pimeyttä ja heijastus vastapäätä istuvan tylyn virkanaisen happamasta tuijotuksesta puhelimeen. Keväällä, kun valo on palannut, voi sitten ihmetellä, mitä talvella on saatu aikaan. Yleensä kaatuneita puita ja lisää huonosti rakennettuja, kalliita taloja.

 ❖

Saadaankohan siitä varsinaisesta metrosta nyt suurempi osa kulkemaan maan alla, kun länsimetro saadaan vihdoin rakennettua? Tuskinpa. Mutta sillähän ei ole, kuten sanottu, väliä, kun pimeys ympäröi Y-junaa. Siihen aikaanhan, kun Porkkalan alue oli vuokralla Neuvostoliitolla, Turkuun päin (turuksi turkkuppäi, suom. huom.) menevien junien ikkunat peitettiin läpikulun ajaksi. Aivan sama, eihän sieltä kuitenkaan olisi näkynyt kuin loputonta pimeyttä. Se vuokra-alueen eli Neuvostoliiton raja muuten alkoi siitä sillalta, josta uudempi osa Länsiväylää alkaa. Seitsemisen kilometriä länsimetron päättäriltä länteen. Kävelymatka, vaan ei varmaan juuri tuolla. Minä tietenkin asun entisessä Neuvostoliitossa. Tuo muutaman vuoden aika on muuten aivan ilmeisesti vaikuttanut siihen, että ratavarsi Turkuun päin on kehittynyt niin paljon hitaammin kuin Tampereelle päin.

 

 ❖

Käsittämätöntä, että joku voi vastustaa jotain niin hyödyllistä kuin metroa. Ja todella kummallista, ettei metroa ja paikallisjunia aikoinaan saatu kulkemaan samoille raiteille samalla kalustolla. Ja että lentokentälle johtavaa rautatietä vasta rakennetaan. Ja nyt kun lentokentästä tuli puhe, niin Malmin kentänhän voisi uudelleenrakentaa Friggesbyhyn, Porkkalaan, sieltähän operoivat MiG-15:t silloin 50-luvulla yli kaksikilometriseltä kentältä. Tai päinvastoin, jätetään nykyinen kenttä Malmille ja rakennetaan asunnot Porkkalaan ja jatketaan metroa edelleen.

 

 ❖

Mitenhän tuo muuten olisi, jos Suomi olisi miehitetty kuten Viro, niin olisiko Suomen neuvostotasavallan raja kulkenut pitkin vanhaa rajaa? Silloinhan Karjalaa ja Petsamoa ei olisi koskaan menetetty, vaan koko roska olisi saatu takaisin 1990-luvulla… elleivät nämä meidän herrat olisi sitten sössineet sitäkin asiaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: