Merkeistä ja merkityksistä

ämyri

Tarttui tällainen silmään tuossa päivänä muutamana. Mitähän tuossa nyt sitten halutaan sanoa? Seinään on ruuvattu jonkinlainen rei’itetty kotelo, ja vieressä on kyltti, joka esittää suorakulmaista kolmiota, joka on menossa neliön sisään. Kotelo on pyöreä. Ja punainen, kuten kylttikin pohjaltaan, vaikka eri punainen. Mutta jotenkin nämä kai liittyvät yhteen, kun ei siinä muutakaan ollut.

 ❖

Väristä päätellen voisi olla palohälytin. Tai ehkä se on hissin hälytin. Tai joku. Jos kyltti kuvaa jonkinlaista ämyriä, niin ei se ainakaan tuota ämyriä kuvaa. Ja miksi ämyrin vieressä pitää olla ämyrin kuva? Sen tarkoituksenahan on kuulua eikä näkyä. Miksi se on kyltitetty? Onko selityksen tarvetta? “Jos viereinen rasia kilisee, se tarkoittaa oikeasti hälytyssireenin ulinaa, joka tarkoittaa sitä, että jossakin on joku hätä, mutta emme kerro, mistä on kysymys ja mitä pitäisi tehdä.”

 ❖

Ehkä kyltti kuvaakin jotain ihan muuta, jos siinä on vaikka parmesaanijuuston lohko ja juustoraastin, ja merkitys onkin “voitte raastaa parmesaaninne tässä”. Tai noin abstraktisti ajateltuna varoitus: “Tämä rakennus saattaa sisältää geometriaa”. Mistä hänestä tietää.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: