Kirjamessuilla

Kuvan ihmisillä ei ole mitään tekemistä oheisen tekstin kanssa,muuten. Kunhan vain ovat ihmisiä.

Kuvan ihmisillä ei ole mitään tekemistä oheisen tekstin kanssa, muuten. Kunhan vain ovat ihmisiä.

 

Kirjamessuilla

Töissä, töissä. Ihmisten tekemisiä on aina hauska seurata. Ammatin varjopuolia. Arkipäivänä täällä tietenkin on enimmäkseen eläkeläisiä ja koululaisia kustannusalan ammattilaisten lisäksi. Kaikki vaikuttavat ostavan ja myyvän herkeämättä. Se lienee tarkoituskin. Etsinnöistäni huolimatta en löytänyt täytettä aukolle kirjahyllyssäni. Liian uusi antikvaariselle puolelle, liian vanha omalle kustantajalleen. Kyllä se vielä jostain ylijäämämakkelikasasta pullahtaa vastaan ennemmin tai myöhemmin.

 ❖

Mikähän siinä muuten on, että täällä, kuten kaikissa maailman kahvi- tai ruokajonoissa edessä ovat poikkeuksetta ne ihmiset, jotka liikkuvat kuin hidastetussa filmissä, valikoivat salaatinlehtiä, ripottavat yhden takaisin, keskustelevat iloisesti ystäviensä kanssa ja unohtavat valita pullansa, kun taas takana on aina se, joka haluaa välttämättä kiivetä touhukkaasti reppuselkään.

 ❖

Kaikkien niiden pyöreäsilmälasisten, lierihattua sisällä pitävien harmaiden kulttuuripartojen ja vaikeasti ylipainoisten ja tavattoman likinäköisten rouvien ja toisiaan tyrkkivien, suoraa huutoa huutavien lakunhajuisten teinien keskellä on tietenkin ilo nähdä nuori, kaunis, vaalea tyttö, joka puristaa tiukasti syliinsä tekstiä ”Miten rokkari kiertää sensuuria Burmassa?” Maailmaa ei ole ihan vielä menetetty.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: